Wednesday, March 14, 2012

Dah Tiba Masenyer Ke??

Tick..tock..tick..tock...ive just reach 36weeks now huhu..and on Monday pergi checkup..and the Dr said everything is OK..bb dah berat 2.5kg...and Dr pun mention although skang ni bb diconsider premature but if bb nak kuar dieorng takkan halang...when ive heard those word..one think that occured in my mind..eh aku dah nak bersalin?dah bersedia ke?biler?cpt ke lambat ke?from the bb's condition Dr pun tulis in GREEN piece of paper...and he said "Ni surat admission if u raser sakit time mlm atau pg..bwk ajer surat ni.."he past it to Mr R...dgr dri kwn2 ckp..selalunyer Dr bg surat mcm tu lambat sketla...waktu dah 37 or 38 weeks ke...ni waktu im still 35 weeks ++ dah dpt surat...berdebar tau heheh..so skang ni dah msuk 36week just prepare utk fasa bersedia nak bersalin..huhu..bb skang ni pun dah makin engage kat bwh ni..raser dah tak selesa sgt2...my mum predicts yg rasernyer nad tak lamer lg nak bersalin...sbb tanda2 hidung kembang,kaki dah bengkak and perut tu dah turun sket dah..she said rasernyer ...bb ni kuar end of March atau early April huhu...although the EDD is 13 April..aper2pun nad doakan biarla pengalaman bersalin ni for the 1st time ni berjalan dgn lancar,and nad dpt thn sakit yg akan dihadapi nanti and bb pun kuar cpt...hehe..but importantly bb pun sehat +sempurna..and jauhkan la dri jaundice...taknak ddk hosp.lamer2 kalo boleh...hope everyone pray for me and bb selamat k..hehe...


p/s:hope dpt bebel2 lg dlm blog ni before deliver heheh

4 comments:

Qaseh ElyaNas said...

Nad da leh ready bl2 ms jer... Jaundice tu baby x kan kena kuat if nad amalkan mkn buah delima spjg nad pregnant . Elaine dl x ada :) all the best nad, x sabar nk tgk baby nad :)

SiMply NaD'Honey said...

vee:hehe tuler...nad raser mmg skang dah kner bersedia biler2 ajer ni...skang ni dtg kjer pun mind dah merewang ke maner2....owhh nad taklak amalkan buah delima...nanti nad nak try cri sket...mkn selagi ader maser ni..skang ni minum air kelapa ajerla..vee doakan nad semua ok k...:)tq

zihan said...

Best of luck, mommy-to-be!petua mudah bersalin,waktu dalam labor room nnt jgn lupe perbanyakkan baca 'Lailahailla anta subhanaka inni kuntu minazzolimin'..semoga dipermudahkan yer :)

SiMply NaD'Honey said...

zihan:tq dear..wish and luck k