Tuesday, April 3, 2012

Khusus Untuk Mama pulak...

Olaa...selamat ptg semua....moga2 ceria2 selalu la dibuatnyer...as for me still waiting for the bb to pop out..best bacer citer2 ader certain mummy's2be...yg dah jdi mummy 2weeks or 3weeks earlier dah...but as for me..3days ajer lagi nak entering 39weeks...bb still taknak kuar2 lg...skang ni sesi memujuk bb biler la nak kuar...atau pun dier nak kuar jugak time dkt2 due date dier kot on the 13April...kaki ni dah baper byk kali bengkak and surut dah...my family pun dah anxious biler la bb ni nak kuar...walaupun perasaan cuak nak bersalin tu ttp ader..tp perasaan nak bb cpt kuar tu pun ader..coz dah tak larat nak bwk perut ni+takut bb makin membesar dlm perut(kalo boleh biarla dier membesar kat luar...as for now bb dah3.2kg)...skang mkn and sleep pun kener jager..yup2..so that bb tak makin membesar sgt nanti senangla mama dier ni nak push...insyallah pray for me yerk...so last week..do last minit shopping for me..purchasing confinement nyer set....so here it is...tadaa......


set confinement-set NR

mandian herbal

param

pilis

minyak NR(khas utk ibu bersalin-beli one botol extra)

krim mustajab halia

dettol(ni penting utk cuci)
(bengkung,herbal pad,tungku dah beli awal2...so lega....)


moga2 dpt kembali kpd berat ideal +idaman insyallah..kena berusaha yup2 heheh...



p/s:alhamdulilah rezeki bb..mama dpt gud news dari segi salary...happy2..amin:)

7 comments:

Nadya Zahid said...

i doakan u dipermudahkan beb...dh mmg patut kuar dah tu..heheheeh :) tp baby selesa tu dok dlm perut mummy die..

SiMply NaD'Honey said...

nadya:thanks nadya...tuler wat nad risau ajer ni...selalu ckp gan bb dlm perut biler la nak kuar ni heheh...ddk dlm perut ni gelap,ddk kat luar lg best...hehe...moga2 dier cptla kuar...:)

aTy _faRed~ said...

saye pon tak sabar nak baby kuar awal..sekarang dah masuk 38 minggu..puaslah memujuk bb ni..betul..dah tak larat nak bawak perut-tolak badan ni..n yet..dah tak sabar nak coti..heheh..semoge same2 dipermudahkan nanti..aminn...:)

SiMply NaD'Honey said...

aty:heheh tuler samer2la kiter memujuk bb masing2 supaya kuar cpt kan hehe...semoga semua dipermudahkan aminnnnn:)

iedchan said...

NR..teringat iklan dekat hot fm...nr..nr..nr..nr..hehe

SiMply NaD'Honey said...

iedchan:heheheh....:)

FaizahShafie said...

Nad,


hope u r doing fine. Happy for you sayang